New Activity
Play Map Quiz
1.

Νικόλας Τρ. : Τα πρόσωπα εικονίζονται μαύρα για να νιώσουν τον Χριστό οικείο με τη φυλή τους και να ταυτιστούν/θεωθούν μαζί Του. Ο Ιησούς επίσης σέβεται τη γυναίκα και αυτό φαίνεται από το ότι την αφήνει να μιλήσει και να ολοκληρώσει την πρότασή της και να εκφράσει την απορία της σχετικά με την συζήτησή της με Ιουδαίο.

2.

Γιώργος Α. : Ο Χριστός σέβεται την ιδιαιτερότητα της διαφορετικής προσέγγισης της πίστης της Σαμαρείτισσας και των Σαμαρειτών, επιβεβαιώνει όμως την εγκυρότητα της πίστης των Ιουδαίων ως αυθεντικά πιστών όταν λατρεύουν τον Θεό εν Πνεύματι και αληθεία

3.

Δήμητρα Π. : Ο Ιησούς ενώ ήταν Ιουδαίος σέβεται την εθνικότητα της Σαμαρείτισσας, το φύλο της, την ιδιωτική της ζωή χωρίς να την προσβάλλει. Σεβάστηκε τη θρησκεία της χωρίς να την αναγκάσει να αποδεχτεί τη δική Του, διαφωτίζοντάς την όμως για την σωστή διδασκαλία λέγοντάς της : "Εσείς οι Σαμαρείτες λατρεύετε αυτό που δεν ξέρετε, εμείς όμως οι Ιουδαίοι λατρεύουμε αυτό που ξέρουμε".

4.

Βασίλης Βλ. : Ο Ιησούς αν και κουρασμένος, σέβεται τη δίψα της γυναίκας και των δικών της για την αλήθεια και περπατά ως το χωριό τους, μένει και τους δείχνει βιωματικά πώς να πιστεύουν στο Θεό.

5.

Άννα Γ. : Ο Χριστός σέβεται την ιδιωτική ζωή της γυναίκας και δεν την κρίνει αλλά την καταλαβαίνει τη δίψα της για μάθηση και θέλει να την ετοιμάσει να τη δεχτεί προσωπικά. Εκείνη ένιωσε τόσο χαρούμενη που γεύτηκε την ευγένεια αυτή του Ιησού, ένιωσε ελεύθερη από τα λάθη της και έτρεξε να πει στους συντοπίτες της για τον Μεσία αδιαφορώντας για την φανέρωση της ιδιωτικής της ζωής, γιατί ήταν σαν να εξομολογήθηκε και έφυγαν όλες οι αμαρτίες που είχε.

6.

Γεωργία Κ. : Διαπιστώνω το σεβασμό στο διαφορετικό χρώμα του λαού που εικονίζεται ο Χριστός! Η εκκλησία βοηθά πολύ να κατανοήσουμε το σεβασμό του Χριστού στις φυλές της γης. Μου κάνει εντύπωση επίσης κι ο σεβασμός των Σαμαρειτών και η προθυμία τους να δεχτούν τη διδασκαλία του Χριστού.

7.

Μελίνα Γλ. : Ο Χριστός φαίνεται ότι σέβεται τη γυναίκα γιατί με τα λόγια του δεν προσβάλει την Σαμαρείτισσα, ούτε την πίστη της, αλλά αντιθέτως της αποδεικνύει με ηρεμία και επιχειρήματα θεολογικά ότι οι Ιουδαίοι γνωρίζουν την αλήθεια. Της φανερώνεται ότι είναι ο Μεσίας και την βοηθά να πιστέψει μόνη της το σωστό.

8.

Ελισάβετ Αμ. : Ο Χριστός σέβεται τους Σαμαρείτες και τους προτρέπει μέσω της γυναίκας της φυλής τους να πιστέψουν για να τους δώσει το ζωντανό νερό, δηλαδή τον Ίδιο.