New Activity
Play Fill in the Blanks Game
In 1869 isoleerde ____________________ ____________________ een complexe substantie uit ____________________ die hij ? nucleïne ? noemde . Later werd deze structuur verder uitgediept in 1929 door ____________________ ____________________ die besloot dat de ____________________ van DNA bestond uit een ____________________ , een fosfaatgroep en een ____________________ .

Een tweede belangrijke bijdrage werd geleverd door de onderzoeksgroep van ____________________ Chargaff . Deze groep stelde vast dat in diverse fracties DNA van verschillende ____________________ het gehalte aan ____________________ nagenoeg altijd gelijk is aan thymine en dat ook het ____________________ gehalte gelijk is aan het ____________________ van cytosine .

Uiteindelijk werd de ____________________ van DNA vastgesteld door gebruik te maken van ____________________ . Dit is een techniek waarbij men ____________________ laat vallen op ____________________ van een zuivere stof . Als de stralen een ____________________ ontmoeten , wordt hun traject ____________________ en dit resulteert in een ____________________ op een fotografische film .

? Foto 51 ? . Het werelberoemde ____________________ van DNA , gemaakt door ____________________ ____________________ . Het vlekkenpatroon wijst in de richting van de typische ____________________ ____________________ van DNA .

Op basis van dit vorige onderzoek van Rosalind Franklin konden ____________________ en ____________________ een ruimtelijke structuur opstellen van het ____________________ - molecule .