New Activity
Play Fill in the Blanks Game
____________________ op school krijgt nog niet de aandacht die het verdient van ouders , leerkrachten en directie . Minder dan 1 op 5 kinderen heeft de mogelijkheid om zijn ____________________ koel te ____________________ en slechts 10 procent moet op school verplicht zijn ____________________ ____________________ voor het ____________________ .
Tetra Pak , dat actief is in voedselverwerkings - en verpakkingsoplossingen , deed samen met GoodPlanet , een organisatie die jongeren en volwassenen duurzaam leert leven , in juni een nationale bevraging bij 350 kinderen tussen 8 en 12 jaar waarin gepeild werd naar ____________________ en ____________________ op school .
Vaak geven ouders milieuvriendelijke verpakkingen mee naar school maar vergeten ze daarbij de ____________________ . Zo verkiest een meerderheid van de ouders ( 65 procent ) om een brooddoos mee te geven , maar maakt 1 op de 10 ouders deze niet ____________________ schoon . Een brooddoos of drinkbeker een hele voormiddag in een warm klaslokaal laten liggen , is volgens Tetra Pak niet erg ____________________ . 'Toch heeft 4 op de 5 leerlingen niet de mogelijkheid om zijn of haar lunch koel te bewaren' , zegt Birgit Kamp van Tetra Pak .
Nauwelijks 1 op de 10 leerlingen heeft een plaats in de klas of op school om zijn drinkbeker ____________________ te houden . 'Vooral in de zomer wanneer het buiten warm is , moeten ouders en leerkrachten extra aandacht besteden aan ____________________ , zegt Kamp .
____________________ ____________________ voor het ____________________ blijkt meer een gewoonte thuis te zijn dan op school . Ruim 3 op de 4 kinderen heeft de gewoonte om thuis de handen te wassen , terwijl ze dat op school beduidend minder vaak doen ( 37 procent ) .
Tetra Pak roept scholen op om kinderen te informeren en te sensibiliseren over het belang van ____________________ en veilig omgaan met ____________________ . 'Kleine aanpassingen , zoals een ____________________ of koelruimte voor de brooddozen , dagelijks brooddozen afwassen en kinderen verplichten om hun handen te wassen , dragen bij tot een ____________________ schoolomgeving' , aldus Kamp .