New Activity
Play Matching Pairs

Het bekendste en meestgebruikte magnetische opslagmedium op je computer. Deze wordt gebruikt voor het installeren van het besturingssysteem, je software en al je bestanden

Wordt momenteel hoofdzakelijk gebruikt voor High Definition filmbestanden op te bewaren. We vinden echter deze technologie ook terug in de Game-industrie zoals bij de Playstation 4. De opslagcapaciteit biedt ons in normaal gebruik 25 Gigabyte.

Initieel uitgekomen om enkel video te bewaren, biedt in normaal gebruik tot 7 keer zoveel opslagcapaciteit als een cd, namelijk 4,7 Gigabyte.

Een opslagmedium waarmee we snel bestanden kunnen overzetten naar een andere computer. Zeker voor grotere bestanden is dit nog soms een betere manier dan bestanden op het internet te plaatsen. Tegenwoordig heet het een opslagruimte van zo’n 4 tot 128 GB.

Oorspronkelijk was dit enkel uitgekomen voor muziek. Als snel bleek dit opslagmedium ook handig te zijn om andere gegevens op te bewaren, kan tot 700 Megabyte aan bestanden bevatten.

Worden gebruikt in digitale camera’s, gsm’s, gps’n, MP3-spelers en andere draagbare media. Sommige computers of laptops hebben een sleuf waarmee de data gelezen kan worden. Hebben op dit moment een capaciteit van 2 tot 128 gigabyte.

de geheugenkaart of SD-kaart

de DVD

de Blu-ray disc

de USB-stick of geheugenstick

de compact-disc of CD

de harde schijf