New Activity
Play Fill in the Blanks Game
A mitjan segle ____________________ i fins al ____________________ , aproximadament , comença a sorgir a Europa un nou estil en totes les arts inspirat en els models estètics ____________________ .
En aquest període apareix a Europa un moviment cultural que tindrà una gran influència : la Il . lustració . La filosofia il . lustrada confia plenament en la ____________________ humana i en la ____________________ , defensa el progrés i és crítica amb la ____________________ .
Els il . lustrats van promoure l'educació i la difusió del coneixement , i amb aquesta finalitat van emprendre un projecte que intentava ser una síntesi de tots els coneixements de l'època : ____________________ .
Els filòsofs més importants d'aleshores van ser l'alemany Immanuel ____________________ , la famosa obra del qual , ____________________ de la raó ____________________ , fou publicada l'any 1781 , i Jean - Jacques ____________________ , les obres del qual van tenir una gran influència en la política i l'educació .
Encara que el nom s'apliqui a tota la música europea occidental , la música d'aquest període és l'anomenada ____________________ . La música clàssica abandona la polifonia del Barroc i prefereix ____________________ o melodia acompanyada .
Es busca un equilibri formal , i per això les ____________________ i les cadències són ben delimitades . La textura musical és més lleugera i clara . Es valoren la contenció i ____________________ expressives .
Durant el segle XVIII , els nobles es converteixen en els ____________________ principals de la música instrumental , que està en auge . Això permet que els compositors organitzin concerts per ____________________ , en els quals presenten les obres .
En aquesta època es constitueix l'orquestra ____________________ i es desenvolupen els gèneres instrumentals , com ara la ____________________ , el concert , la sonata i el ____________________ de corda .
El primer gran mestre del període clàssic fou l'austríac Joseph ____________________ . Amb cent sis simfonies i seixanta - vuit quartets de corda , és considerat el pare d'aquests gèneres , que gairebé va inventar .
Durant els anys següents , ____________________ i Beethoven van portar la música instrumental cap a noves cotes d'expressió i creativitat .
L'òpera , sobretot l'anomenada òpera ____________________ , es va convertir en l'entreteniment musical preferit de monarques i ____________________ . Les classes més desfavorides també disposaven d'una òpera més còmica i col . loquial : l'òpera ____________________ .