New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Alle pogingen van de Belgische overheid ten spijt denken de migranten er niet aan asiel aan te vragen . Voor de migranten is het Verenigd Koninkrijk hun blinkende El Dorado . Daar zijn drie grote redenen voor . Het Verenigd Koninkrijk kent geen nationale ____________________ , de ____________________ heeft weinig regels en de ____________________ behoren tot de laagste van heel rijk West - Europa .
Ondanks illegale migratie , terreurdreiging en bezwaren vanop het vasteland is geen sprake van de invoering van een nationale ____________________ - ____________________ . Labour - premier Tony Blair was in 2006 de laatste die het probeerde . Hij besloot tot de invoering van een ID - kaart , gekoppeld aan een nieuw nationaal ____________________ .
De nieuwe conservatieve regering onder David Cameron draaide de beslissing in 2010 als allereerste beleidsdaad terug . Het was huidig premier en toenmalig binnenlandminister ____________________ ____________________ die het hele project mocht torpederen . Het zadelde de overheid op met een verlies van tientallen miljoenen euro die al geïnvesteerd waren .
Zowel langs links als rechts van het politieke spectrum wordt de nationale identiteitskaart als een te grote inbreuk op de privacy gezien . Dat is bizar voor een land waar de CCTV - camerabewaking tot de meest verregaande van Europa wordt gerekend .
Het ____________________ leven maakt dat migranten zonder papieren na aankomst zonder veel moeite aan werk geraken . Het gaat meestal om jobs in het schimmige ____________________ ____________________ tussen legale en illegale tewerkstelling . Ook de toegang tot gezondheidszorg is gemakkelijk , onder meer door lage remgelden en minimale controle op ziekteverzekering .
De nationale gezondheidsdienst NHS kwam zelfs verschillende keren onder vuur te liggen omdat onderaannemers werkten met buitenlands personeel dat ver onder het minimumloon betaald werd .
De toestand in de gezondheidszorg is exemplarisch voor de hele toestand van de Britse arbeidsmarkt . Die is de voorbije decennia uitgegroeid tot de ____________________ van rijk West - Europa . Dat vertaalt zich in de loonkost . De Britse loonkost is met 25 , 7 euro per uur één van de laagste van West - Europa .
Het Verenigd Koninkrijk combineert toplonen in financiële en technologiesector met Roemeense toestanden aan de onderkant van de markt . De kost per uur is in het VK een derde lager dan in België , 25 procent lager dan in Duitsland en 30 procent lager dan in Duitsland .
Veel legale en illegale ondernemers hebben vrij spel door massale ____________________ in het Britse overheidsapparaat . Daardoor zijn sociale en arbeidsinspecties gedecimeerd . Migranten in illegaal verblijf zijn binnen dergelijk systeem gedroomde krachten . Lonen van 3 pond per uur zijn steeds minder een uitzondering in horeca , landbouw gezondheidszorg , bouw , transportsector en zelfs industrie en diensten zoals ecommerce .
Een groot stuk van de Britse arbeidsmarkt bestaat uit tijdelijk werk , ____________________ , cash - in - handbanen en de populaire ____________________ - ____________________ . Dat komt erop neer dat mensen continu beschikbaar moeten zijn voor de werkgever , maar ze pas betaald krijgen na oproep en voor het aantal uren dat ze tewerk gesteld worden . Werkgevers sjoemelen ook met contracten , waardoor mensen veel minder krijgen dan het wettelijke ____________________ , terwijl alles er officieel volgens de regels uitzie t