New Activity
Play Matching Pairs

FASE FINAL

FASE INICIAL

FASE DE PRESA DE CONSCIÈNCIA DEL CONFLICTE

FASE DE MANEIG DEL CONFLICTE

Hi ha una situació conflictiva latent que provoca incomoditat però encara no s’ha manifestat. En cas de negar que existeix aquest conflicte, es pot produir una crisi greu.

Entre totes les alternatives proposades, s’ha de posar en pràctica la que es consideri més oportuna. Aquestes mesures han de ser avaluades. Si el conflicte entra en vies de solució, la decisió presa és la correcta. Si el conflicte continua, s’imposa la seva anàlisi i s’ha de tornar a repetir el procés.

Moment d’actuar i elaborar estratègies d’intervenció. Això comporta analitzar la situació conflictiva, formular els objectius i proposar diferents alternatives i solucions que poden aturar el conflicte. En aquesta etapa, el conflicte pot prendre 2 vies: RESOLUCIÓ POSITIVA (S’utilitzen mètodes adequats com ara la negociació, la conciliació, la mediació o l’arbitratge) i RESOLUCÓ NEGATIVA (En el qual degenera en violència i confrontació a causa de l’absència o errades en els mètodes escollits per solucionar el conflicte)

El conflicte es manifesta i els afectats prenen consciència de la seva existència. Normalment el conflicte es torna agressiu i es produeixen situacions com ara: Símptomes de tensió i hostilitats mútues, presa de posicions de les parts enfrontades, sorgeixen rols típics en el conflicte (agressor i víctima), deterioració de la comunicació, comprensió inadequada dels fets, es subestimen les coincidències i es sobrevaloren les diferències, conductes que dificulten les relacions personals (autoritarisme, desqualificació, discriminació, sentiments de superioritat/inferioritat...)