New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Gedurende de gehele Edo - periode vond er een grootschalige culturele ____________________ plaats doorheen Japan . De ____________________ steeg uitzonderlijk snel . Mensen lazen boeken en leerden zelf ook schrijven , waardoor er velen een ____________________ bijhielden . Ook moesten de Daimyo jaarlijks naar Edo reizen om de Shogun eer en trouw te bieden , waardoor een heuse ____________________ tot stand kwam . Meer en meer mensen gingen op reistochten , waardoor de Japanse handelaars goede zaken deden .
Echter werden de boeren in de maatschappij zwaar belast . Er waren ____________________ voor bijna elke activiteit . Belastingen werden in rijst afgenomen en waren de voornaamste bron van inkomen voor de krijgsheren . Boeren werden ook ____________________ aan hun land en mochten enkel met officiële toestemming op verplaatsing . Anders volgden er zware straffen voor zij die het waagden weg te lopen .
Ook was er dankzij deze bloeiperiode van vrede hoge culturele groei . Er ontstonden heuse ____________________ waar courtisanes en geisha mannen entertainden . Geisha's waren ____________________ ____________________ die veel meer aanboden dan seksuele diensten . Ze werden merendeels ingezet als muzikanten , dansers en bedienden op feestjes en officiële bijeenkomsten . Vele mannelijke ____________________ en ____________________ spendeerden ook hun geld en tijd aan deze districten . Het was de ideale locatie voor ____________________ , ____________________ en andere groepsactiviteiten rond kunst en cultuur . De uitgangswijken waren ook één van de weinige plaatsen waar mannen uit de samoerai klasse konden omgaan met mensen uit ____________________ sociale klassen . Vaak werd er gebruik gemaakt van schuilnamen binnen bepaalde verenigingen om gezamenlijk te genieten van culturele evenementen zoals bijvoorbeeld een ____________________ . Kabuki ____________________ werd dan ook een uiterst populaire vorm van entertainment over heel Japan in deze periode .

Waar Kaempfer echter niet over schreef was de lage positie van de ____________________ binnen dit geheimzinnig land . ____________________ tijdens de Edo waren bijna volledig afhankelijk van hun man . Vrouwen werden verondersteld om hun gezin te verzorgen en hun ____________________ te volgen . Er heerste een grote maat van ____________________ , die ook duidelijk gebleken is uit dagboeken van vrouwen die op hun reizen door het land zware ____________________ ondervonden bij controleposten . Ook werden vrouwen regelmatig ____________________ aan bepaalde groeperingen om te dienen als werk - of seksslaaf . Veelal waren de vrouwen in bordelen niet vrij en ook de ____________________ en geisha's van de ____________________ districten waren ____________________ in hun vrijheden . Indien een vrouw een man met veel macht kon huwen kon ze echter ____________________ in de sociale ladder .