New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Voor deze invuloefening heb je 5 minuten de tijd . Je mag gebruik maken van het internet . Succes ; )
One - liner : Hoe zorgen zoekmachines voor nuttig gebruik voor mensen ?


1 ____________________ : Websites waar men één of meer trefwoorden op kan geven , waarover men informatie op het internet zoekt . Met de trefwoorden wordt in een grote database gezocht naar bijbehorende internetadressen ( 2 ____________________ ) , zoals in een telefoonboek .
-
3 ____________________ - ____________________ : een staat van intellectuele isolatie die naar verluidt het resultaat kan zijn van gepersonaliseerde zoekopdrachten wanneer een website - algoritme selectief raadt welke informatie een gebruiker zou willen zien op basis van informatie over de gebruiker , zoals locatie , klikgedrag in het verleden en zoekgeschiedenis . Als gevolg hiervan worden gebruikers gescheiden van informatie die niet overeenkomt met hun standpunten , waardoor ze effectief worden geïsoleerd in hun eigen culturele of ideologische bubbels .
-
Door deze taal te gebruiken , kunnen webontwikkelaars de muisbewegingen van gebruikers volgen door simpelweg regels code op een pagina in te voeren . Er hoeft geen extra software op de computer van de gebruiker te worden geïnstalleerd , ze hoeven alleen JavaScript ingeschakeld te hebben zodat de onderzoeker gegevens van de webpagina kan verzamelen . 4 ____________________ met behulp van JavaScript is geïmplementeerd op veelbelovende websites zoals zoekmachines om muisbewegingsgegevens te verzamelen zonder de computerprestaties van de gebruiker te beïnvloeden .
-
5 ____________________ : een klein stukje tekst dat verschijnt als u een zoekopdracht heeft ingevoerd in een zoekmachine . De relevante links tonen de titel van de pagina maar dus ook een omschrijving . een 6 ____________________ dus het stukje tekst dat bijvoorbeeld Google laat zien zodat u meer inzicht krijgt in waar een website over gaat .
-
Zoekmachines publiceren over het algemeen 7 ____________________ om gebruikers te informeren over welke gegevens van hen kunnen worden verzameld en voor welke doeleinden deze kunnen worden gebruikt . Hoewel dit beleid een poging tot transparantie door zoekmachines kan zijn , lezen veel mensen ze nooit en zijn ze zich er daarom niet van bewust hoeveel van hun privégegevens worden verzameld en bewaard door de zoekmachine .
-
een 8 ____________________ is een klein stukje gegeven dat wordt verzonden vanaf een website en wordt opgeslagen op de computer van de gebruiker door de 9 ____________________ van de gebruiker terwijl de gebruiker aan het surfen is .
-
10 ____________________ ____________________ : een vorm van online adverteren die is gericht op doelgroepen met bepaalde kenmerken , op basis van het product of de persoon die de adverteerder promoot . Deze kenmerken kunnen demografisch zijn en zijn gericht op ras , economische status , geslacht , leeftijd , opleidingsniveau , inkomensniveau en werkgelegenheid of ze kunnen psychografisch gefocust zijn , gebaseerd op de waarden , persoonlijkheid , attitudes , meningen van de consument . , levensstijlen en interesses .