New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Pride Amsterdam vindt sinds 1996 ____________________ in Amsterdam plaats ____________________ het eerste weekend van augustus . Pride Amsterdam is het jaarlijkse ____________________ voor gay Amsterdam met straatfeesten , gay danceparty's en de ____________________ Canal Parade over de Amsterdamse grachten .
Jaarlijks komen enige honderdduizenden ____________________ op dit evenement af en is daardoor een van de drukst ____________________ publieksevenementen van Nederland . Homo en hetero , jong en oud , ze hebben het allemaal ____________________ gezellig !
Pride Amsterdam duurt ruim een week en ____________________ vele tientallen ____________________ activiteiten verspreid over de gehele ____________________ . Al sinds het begin vinden op de vrijdag - en zaterdagavond meerdere grotere en kleinere feesten plaats , ____________________ in bars en clubs , als buiten op straat in de bekende homo - uitgaansstraten .
Op zaterdag vindt het hoogtepunt van Pride Amsterdam plaats met de beroemde Canal Parade over de Amsterdamse ____________________ . Na de Canal Parade beginnen de streetparty's vroeg in de middag . De zaterdagnacht is de grote " partynight " met verschillende grote feesten . Op zondagochtend vindt er een drukbezochte Roze Kerkdienst ____________________ . Op zondagmiddag en - avond is er ten slotte nog een ____________________ .
In de Verenigde Staten werd de Amsterdam Gay Pride in 2008 uitgeroepen ____________________ de beste Gay Pride - viering van Europa en in 2018 werd de Amsterdamse Pride ____________________ tot Beste Publieksevenement van Nederland .