New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Hol­land­se kaas­bit­ter­bal­len

____________________ de groentebouillontablet met het kokend water en laat afkoelen tot kamertemperatuur . Week de gelatine ____________________ in ruim koud water .
____________________ de boter op laag vuur in een steelpan met ____________________ bodem , maar laat niet kleuren . ____________________ 100 g bloem ( per 30 stuks ) toe en laat in 3 min . gaar ____________________ ( roux ) . Roer ____________________ . ____________________ het vuur middelhoog . Voeg al roerend met een garde de afgekoelde bouillon in delen ____________________ . Laat , als alle bouillon is opgenomen , op laag vuur 5 min . ____________________ koken . Roer regelmatig .
____________________ van het vuur . Knijp de gelatine uit en voeg samen met de helft van de eieren , ____________________ kaas en ¼ van de mosterd toe . Breng op ____________________ met peper en eventueel zout . Spreid het kaasmengsel met een spatel uit over een platte schaal en dek af met vershoudfolie om te ____________________ dat er een vel ontstaat . Laat ____________________ tot kamertemperatuur . Zet daarna minstens 3 uur in de ____________________ .
Doe de rest van de bloem in een diep bord . ____________________ de rest van de eieren los in een ander diep bord . Doe de panko in een derde diep bord .
Maak van het kaasmengsel met de ijsbolletjestang balletjes ter ____________________ van een flinke walnoot . ____________________ de balletjes een voor een achtereenvolgens door de bloem , het ei en de panko . Laat weer 1 uur opstijven in de koelkast .
____________________ de frituurolie tot 170 °C en frituur de bitterballen in ca . 2 min . goudgeel . Laat ____________________ op keukenpapier . ____________________ met de rest van de Zaanse mosterd .