New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Waarom we allemaal in de grote stad willen wonen
Het is er druk , de huizen zijn er ____________________ en klein en mensen zijn er minder gelukkig . ____________________ willen heel veel mensen ____________________ in een grote stad wonen .
Het is al jaren zo dat vooral jongeren naar de stad trekken . Grote factor daarbij : universiteiten . Die ____________________ nu eenmaal in grote steden . De kans is ook groot dat afgestudeerden er blijven hangen . Er is lekker ____________________ werk en de clubs , restaurants en bioscopen zitten om de hoek .
Veel jongeren ____________________ daar , maar ook mensen die hun eerste huis kopen doen dat vaker in een stad .
Daarnaast gaan immigranten ook vaak in de stad wonen . Migranten willen er graag wonen vanwege de ____________________ : een opleiding en taalcursus is daar nu eenmaal makkelijker te vinden ____________________ in een dorp . ____________________ er in de stad al veel migranten wonen , is de kans ook nog eens groot dat ze daar sneller vrienden ____________________ .
Wonen in de stad is ook heel praktisch : school en werk zijn op ? fietsbare' afstand of gemakkelijk ____________________ via het openbaar ____________________ . Als je in de stad werkt , is het handig als je er ook woont : je hoeft niet meer urenlang in de file te ____________________ want te voet , met de fiets of de trein / tram / bus ben je snel van je stadswoning op je werk .
Ook als je ouder bent is het handig dat winkels en ontmoetingsplaatsen ____________________ bij huis zijn , zodat je de auto niet hoeft te nemen of niet zo ver hoeft te stappen . Ook ouderen die kiezen voor een woonzorgcentrum vinden de stad aantrekkelijker dan een verblijfplaats op het ____________________ , net omwille van de nabijheid van mensen , winkels , openbaar vervoer .
Wonen in de stad is duur . Vele mensen kunnen alleen kleine huizen ____________________ zonder terras en tuin en de meeste mensen wonen in rijhuizen en flats . Maar deze ____________________ en appartementen verbruiken minder energie dan vrijstaande huizen .
Leven in een stad kan ook heel druk en ____________________ zijn maar tegenover deze nadelen staan veel meer ____________________ .