New Activity
Play Fill in the Blanks Game
D'on ve el nom de les notes musicals ?
El monjo italià ____________________ d'Arezzo ( 995 - 1050 ) és considerat com el pare de la música occidental . Aquest monjo benedictí va perfeccionar ____________________ musical fent servir el ____________________ , un sistema de 4 línies marcades amb colors diferents ( ____________________ per al fa i ____________________ per al do ) i donant un so diferent a cada nota segons el lloc que ocupava al tetragrama .
Guido s'havia adonat que molts cops els monjos no podien recordar els cants perquè les partitures d'aquella època no indicaven ni ____________________ ni la ____________________ de les notes , i les melodies s'havien d'aprendre de ____________________ a base de repetir - les . Com que se n'havien d'aprendre moltíssimes , les equivocacions eren habituals .
Guido també es va adonar que els sons que començaven cada un dels ____________________ d'un himne a Sant Joan formaven una ____________________ ascendent , i va agafar la ____________________ síl·laba de cada un per donar nom a les notes : ut , re , mi , fa , sol , la . De cop , qui sabia aquest sistema podia cantar una ____________________ sense haver - la sentit mai abans , només li calia llegir la ____________________ !
Fixa't que el ____________________ es deia ut ; al segle XVII li van canviar el nom per a què fos més fàcil de pronunciar . I el ____________________ no hi era ; no va ser fins el segle XVI que s'hi va afegir .