New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Antwerpen : diamantcentrum van de wereld
Van ____________________ is Antwerpen de belangrijkste stad voor de handel in diamanten . Grote ____________________ ruwe en geslepen diamanten ____________________ hier verhandeld , ongeveer 8 van de 10 diamanten ____________________ wereld passeren minimaal eens in hun bestaan de stad Antwerpen . De diamantenhandel is goed voor een jaaromzet van ongeveer 23 miljard euro .
Veel handelaren in Antwerpen zijn ____________________ joodse ____________________ , die ____________________ in de straten achter het Centraal Station wonen . ____________________ de aanwezigheid van de vele orthodoxe joden heet deze buurt de Diamantwijk . De winkels ____________________ veel Nederlanders de Jodenbuurt noemen ____________________ op een enkele ____________________ na niet in deze straten maar vooral in de Pelikaanstraat en tegenwoordig in een speciale galerij aan de zuidwestzijde van het Centraal Station . Hier is het een en al goud wat hier blinkt .
In de Joodse winkels is het een ____________________ van afdingen . ____________________ staan er zelden op de sieraden en als men ____________________ de prijs vraagt gaat de verkoper of verkoopster meestal druk in de ____________________ met een rekenmachine ____________________ men de vraagprijs toont . ____________________ er rekening mee dat dit echt een vraagprijs is en dat afdingen de normaalste ____________________ van de wereld is hier . Als je dit spel juist speelt en bij de goede winkels dan heb je grote ____________________ dat je een ____________________ prijs betaald hebt .