New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Gemeenteraadsverkiezingen in Hongarije

In de Hongaarse hoofdstad ____________________ burgers zondag voor een nieuwe burgemeester . Dat werd niet de kandidaat van Viktor Orbáns partij .

Viktor Orbáns Fidesz - partij heeft bij de lokale verkiezingen in Hongarije een gevoelige ____________________ geleden . Gergely Karacsony , de kandidaat van de ____________________ oppositie , won zondag de burgemeestersverkiezing van Boedapest . De voorlopige resultaten in andere steden ____________________ ook op verlies voor de partij die sinds 2006 alle Hongaarse verkiezingen won .

Orbán en de zittende burgemeester Istvan Tarlos hebben Karacsony zondagavond gefeliciteerd met zijn ____________________ .

Karacsony ( 44 ) had de steun van oppositiepartijen van links tot rechts , ____________________ er de afgelopen jaren in hun eentje niet in ____________________ waren iets tegen Fidesz in te brengen .

In zijn verkiezingscampagne , ____________________ hij niet alleen alle ____________________ media tegen zich had , maar ook fysiek werd gehinderd , haalde Karacsony steeds Istanbul en Warschau aan als ____________________ . De belangrijkste steden van Turkijke en Polen zijn in handen van oppositiepolitici . Hij hoopte ? de macht van Fidesz te ____________________ ? , zei hij in een interview met de Financial Times . ? De regeringspartij controleert alle formeel ____________________ instituten die als controle op ____________________ fungeren . ? Lokaal bestuur kan een buffer tegen zijn .

Op basis van de voorlopige uitslagen lijkt Fidesz ook zeven andere steden ____________________ te hebben , naast de drie waar de oppositie al aan de ____________________ was . Van de 23 belangrijkste steden heeft Fidesz er dus nog 13 in handen , net als de meeste kleinere gemeenten .

Voor Orbán ____________________ de Poolse verkiezingen echter belangrijker dan die in eigen land . In zijn conflicten met de Europese Unie is een landelijke ____________________ in Warschau belangrijker dan een lokale burgemeester die hem niet ____________________ . ? We ____________________ onze Poolse vrienden ? , zei hij zondag .