New Activity
Play Alphabet Game
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
V
X
Empieza por  
A
La falta d'atracció sexual cap a uns altres, o el baix o nul interès en el desig d'activitat sexual.​​​​​
Empieza por  
B
És l'orientació sexual per la qual una persona sent atracció romàntica o sexual, tant cap a altres del seu mateix sexe, com del sexe contrari.
Empieza por  
C
Terme que designa a les persones que presenten concordança entre la seva identitat de gènere i l'assignat per les altres persones, segons el seu sexe biològic.
Empieza por  
D
Tracte diferent i perjudicial que es dóna a una persona per motius de la seva ètnia, sexe, orientació sexual, idees polítiques o religió.
Empieza por  
E
Procés mitjançant el qual s'atribueix a una persona, o grup de persones, una característica que la/s desprestigia als ulls dels/as altre.
Empieza por  
F
Conjunt de corrents de pensament, teories socials i pràctiques polítiques que es posicionen en oberta crítica de les relacions socials històriques, passades i presents, i que provenen principalment de l'experiència de l'opressió patriarcal de les dones.
Empieza por  
G
És el conjunt de característiques socials i culturals històricament construïdes, que s'atribueixen a les persones en funció del seu sexe. Fa referència a les conductes, al que s'espera d'elles per haver nascut amb un penis o una vagina (sexe d'assignació), i és producte de la socialització.
Empieza por  
H
El conjunt de les relacions de poder que normalitzen i regeixen la sexualitat, marginant a tot el que estigui fora dels ideals de l'heterosexualitat, la monogàmia, i la conformitat de gènere.
Empieza por  
I
És una identitat de gènere que descriu a una persona que no es considera a si mateixa cisgènere, però pot ser una mescla de gèneres, agènere, gènere fluid o estar en un altre lloc en l'espectre del gènere. S'utilitza com un terme general per a les persones que no encaixen en el marc del gènere binari masculí o femení. També anomenat gènere intermedi i equivalent al genderqueer.
Empieza por  
J
És un conjunt de valors essencials sobre els quals ha de basar-se una societat i l'Estat. Aquests valors són el respecte, l'equitat, la igualtat i la llibertat.
Empieza por  
L
Dona l'atracció afectiva de la qual i/o sexual s'orienta cap a altres dones.
Empieza por  
M
Qualsevol mena d'ideació, actitud o conducta violenta i/o discriminatòria cap a les persones que no s'ajusten a la identitat de gènere masculina definida pels rols binaris de gènere.
Empieza por  
N
S'aplica a les persones que no es veuen com home ni dona i que poden identificar-se amb un tercer gènere o amb cap.​
Empieza por  
O
La idea de tenir un _____ surt de la història d'acte-rebutjo, rebuig social i vergonya viscuda per molts dins de la comunitat. L’ _______ simbolitza el rebuig d'aquesta estigmatització i l'acceptació d'un mateix tal com és.
Empieza por  
P
És un enfocament teòric procedent de les teories feministes, l'eix principal de les quals és l'anàlisi de les desigualtats de gènere.
Empieza por  
Q
Terme anglès alternatiu a LGBT.
Contiene la  
R
Descriu a la persona la identitat o l'expressió de gènere de la qual no està d'acord amb el sexe assignat en néixer. El terme inclou però no és limitat a transsexuals. S'ha d'utilitzar el terme que la persona utilitza per a descriure's a si mateix o mateixa (dret d'autodeterminació), i és important recordar que no totes les persones transgènere alteren els seus cossos amb hormones o cirurgies.
Empieza por  
S
Conjunt de característiques físiques i psicólogicas pròpies de cada sexe.
Empieza por  
T
Qualsevol classe d'ideació, actitud o conducta de violència o discriminació cap a les persones trans.
Empieza por  
V
Els joves LGBT se senten moltes vegades "invisibles", perquè no veuen ni escolten a ningú que sigui com ells. La invisibilitat afecta especialment a les dones en general, i també en particular, a les lesbianes i bisexuals els qui, per aquesta raó, reivindiquen amb particular èmfasi per aconseguir una ….
Contiene la  
X
És el resultat d'una successió complexa d'elements i esdeveniments fonamentalment biològics (elements sexuals) que enfilats gradualment, defineixen a l'ésser humà com a home o dona (sota una concepció binarista). Segons les característiques sexuals, pot ser masculí o femení.