New Activity
Play Crossword Puzzle
1 Qualitat que diferencia un so suau d'un so fort. Depèn de la força amb la qual el cos sonor sigui executat i de la distància de receptor de la font sonora. S'expressa mitjançant dinàmiques (p, f, mp, mf, etc.)
2 Pauta formada per cinc línies horitzontals, paral·leles equidistants entre si, i els seus quatre espais, sobre les quals s'escriuen els signes musicals en música occidental.
3 Acords i la seva construcció, conjunt de sons en un mateix moment, que proporciona una sonoritat característica a la música i dona suport a la melodia. Aquesta paraula significa pau, concordància, unitat, ...
4 Successió de sons organitzats, combinació d'altures i ritme, que es desenvolupa al llarg de el temps, i té una identitat pròpia, i forma frases amb sentit musical. És el que es pot seguir i cantar quan escoltam una cançó.
5 Entitat mètrica musical, composta per diverses unitats de temps. Exemples: 2/4, 3/4 i 4/4.
6 Temps que es mantenen les vibracions produïdes per un so. Aquest paràmetre està relacionat amb el ritme i es representa per mitjà de les figures musicals.
7 Qualitat que diferencia un so agut d'un so greu i depèn de la freqüència de el so, que és la que determina el nom de les notes.
8 Paràmetre que determina la durada del so i el silenci entre un so i un altre, i caracteritza la frase musical. Es pot picar.
9 Qualitat que caracteritza un so i depèn de la quantitat d'harmònics. Cada instrument en té un diferent.
10 Signe que té la funció d'indicar el nom i l'altura de les notes. N'hi ha de Sol, de Fa i de Do.
9
8
3
7
2
4
1
6
5
10