New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Respecteren van rust , slaap en waak - en slaapritme :  
Vooreerst is het belangrijk om altijd gevolg te geven aan de ____________________ van ____________________ die je ervaart . Ken jij die van jezelf ? Ongetwijfeld ! Misschien wordt je ____________________ , ____________________ je ____________________ dicht , wordt je ____________________ warm , . . . Wat het ook is , merk je ____________________ op , dan start je beter meteen met je ____________________ . Het helpt jou ( en anderen ) om tot ____________________ te komen en in je bed de dag gemakkelijker af te ____________________ . Als je de ____________________ 's avonds ____________________ , ga je naar verloop van tijd merken dat dit eigenlijk ongeveer altijd rond hetzelfde ____________________ gebeurt .   En afgestemd op je eigen ____________________ en ____________________ , ga je normaal ook ongeveer op ____________________ moment ____________________ worden . Ook als de avond ervoor alsnog eens ____________________ is , is het belangrijk om op hetzelfde ____________________ te blijven opstaan en desnoods een ____________________ te zetten . Zo blijf je goed in je waak - en slaapritme en dat is zoals eerder gezegd voor iedereen belangrijk .  
Specifiek voor ____________________ creëer je een vaste ____________________ in momenten van wakker zijn en rustige slaapmomenten . En bij ____________________ is er voor de meesten nog een extra slaapmoment , namelijk het ____________________ , dat je voorziet vóór 15u én beperkt tot een ____________________ .  Zo ga je ook bij anderen die tijd van slapen gaan zoveel mogelijk in een structuur gieten .
En om zicht te krijgen op de verschillende elementen rond slaap en rust ( vb . slaapbehoefte , slaapritueel , . . . ) is het nodig om hier goed navraag naar te doen tijdens het ____________________ bij zowel kinderen als ouderen . Doen dus !