New Activity
Play Fill in the Blanks Game
1 . Ludwig van Beethoven
( ____________________ , 1770 - Viena , 1827 )

Des de ben petit va demostrar tenir un gran sentit musical . El seu primer mestre va ser el seu ____________________ , que era músic de la cort . Als ____________________ anys ja va substituir una vegada l'organista de la cort . El 1792 es va traslladar a Viena , on va rebre lliçons per part de ____________________ i Salieri . En aquesta ciutat va viure la resta de la seva vida , i hi va compondre la major part de les seves obres . Pels volts de l'any 1801 va començar a tornar - se ____________________ , fet que li va provocar una gran ____________________ .

Tot i així , Beethoven va triomfar a Viena com a ____________________ i intèrpret , fins al punt que entre diversos nobles li pagaven un ____________________ pel sol fet de viure i treballar en aquesta ciutat , on va morir l'any 1827 . El seu enterrament va ser un veritable esdeveniment al qual assistiren unes deu ____________________ persones . Va escriure obres molt diverses , però destaquen les seves ____________________ per a piano , la música de cambra ( quartets de corda , trios , sonates per a ____________________ i piano . . . ) i les seves ____________________ . Pel que fa a música vocal , va escriure lieder i una òpera , ____________________ .

2 . Wolfgang Amadeus Mozart
( ____________________ , 1756 - Viena , 1791 )

Era fill del també músic ____________________ Mozart que , conscient de les grans aptituds musicals del seu fill , li va transmetre els seus coneixements i el va ajudar a convertir - se en un nen ____________________ tant en el camp de la ____________________ com en el de la composició . Després de servir durant un temps ____________________ de Salzburg , Mozart va viatjar a Viena , on es va instal . lar definitivament .

Va ser un dels primers compositors a defensar la figura del músic no com a servidor sinó com a ____________________ , avançant - se així a la mentalitat romàntica . Aquesta defensa de la llibertat artística va fer que visqués els últims anys de la seva vida en una situació econòmica bastant ____________________ . Va morir en estranyes circumstàncies a l'edat de ____________________ - ____________________ anys . Va escriure obres religioses , entre les quals destaca la seva cèlebre Missa de ____________________ . També va escriure moltes obres profanes , com simfonies , òperes i música de cambra .

3 . Franz Schubert
( ____________________ , 1797 - 1828 )

Va compondre molta música de cambra ( ____________________ de corda , duos , trios , quintets i fins i tot un octet ) . Li agradava tocar en cases particulars de Viena , on organitzava vetllades musicals conegudes amb el nom de ____________________ . Va ser un gran admirador de ____________________ , tot i que probablement no es van arribar a conèixer mai . Va posar de moda els ____________________ . A més de música de cambra i lieder , també va escriure música per a piano , música per a orquestra , òperes i música religiosa .