New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Antwerpen en Brussel stellen vanaf maandag eenrichtingsverkeer in voor shoppers

Mensen ____________________ bij de heropening van de winkels op 11 mei naar Antwerpen trekken om te shoppen , zullen raar opkijken als ze door de winkelstraten wandelen . De stad wil voor de voetgangers eenrichtingsverkeer ____________________ en vraagt iedereen aan de ____________________ van signalisatie om zoveel mogelijk rechts te wandelen . Het idee was ____________________ voorzien voor straten met een smal trottoir , zoals de Kammenstraat en Nationalestraat , maar zal ook ____________________ worden op de brede boulevard Meir .


? Door maximaal rechts te houden , ____________________ we dat mensen elkaar moeten kruisen op het trottoir ? , vertelt Koen Kennis ( N - VA ) , Antwerps schepen van Middenstand , aan De Standaard en Het Nieuwsblad . ? Het principe is dat ze dan rechts een winkel binnen ____________________ en ook rechts afslaan als ze de winkel verlaten . Zo zal niemand tegen de ____________________ in gaan . Dit zal zeer zichtbaar worden ____________________ in onze winkelkernen , waar we een zekere drukte ____________________ . In het winkelgebied Wilde Zee bekijken we of we van de autovrije straten eenrichtingsstraten kunnen maken . Ik roep iedereen vooral op om respect te hebben voor elkaar . ?

Om de nieuwe richtlijn ____________________ te maken aan de klanten , krijgen de winkels sjablonen die ze op straat kunnen ____________________ . Die maken mensen duidelijk waar ze veilig kunnen wachten . Helaas blijft de infrastructuur wat ze is en zal het op sommige plaatsen moeilijk zijn om klanten op het voetpad te laten aanschuiven én voldoende ruimte te ____________________ zodat andere mensen voorbij kunnen wandelen . ? Als blijkt dat het echt druk is in straten met smalle trottoirs , zullen we bekijken of enkele parkeerplaatsen tijdelijk kunnen worden ____________________ om meer ruimte te creëren ? , aldus de schepen .

Ook de stad Brussel ____________________ maatregelen en splitst de Nieuwstraat , haar belangrijkste en drukste winkelstraat , met nadarhekken in twee lanen en wandelrichtingen bij de heropening van de winkels op 11 mei . Dat maakt Brussels schepen voor Economische Zaken Fabian Maingain ( DéFI ) bekend .

? We gaan de Nieuwstraat in twee delen ____________________ met twee wandelrichtingen . Op verschillende plaatsen zal er wel ____________________ kunnen worden om van wandelrichting te veranderen , maar het wordt ____________________ dat mensen elkaar moeten kruisen . Er komen ook een soort van toegangspoorten waar we informatie geven , de hygiënemaatregelen herhalen en ontsmettingsgel ter ____________________ stellen ? , legt schepen Maingain uit .

Om die twee lanen te creëren zullen er nadarhekken gebruikt worden , maar het wordt een hele opdracht om de drukte in de Brusselse Nieuwstraat te ____________________ en vooral de sociale afstand te ____________________ . De winkels zullen maar een beperkt aantal mensen kunnen ____________________ en dus zullen er ook aan de ingang van de winkels wachtrijen ____________________ .

In andere winkelstraten zoals de Louizalaan of de Dansaertstraat moet iedereen over het voetpad . Daar zijn nog geen specifieke maatregelen ____________________ , maar wordt de situatie van nabij ____________________ per winkelstraat en wordt ook informatie uitgehangen om de sociale afstand te bewaren . Indien er ____________________ ontstaat zal er verder ____________________ worden .