New Activity
Play Fill in the Blanks Game
La música ____________________ del segle XX es va veure ____________________ per un fet revolucionari : una nova manera d'escoltar música degut a les noves tecnologies desenvolupades per a capturar , ____________________ , reproduir i distribuir la música .

Per altra banda , el gran desenvolupament dels mitjans de transport i de ____________________ a nivell mundial , han fet que sigui pràcticament impossible parlar de la música del segle XX com una realitat única , obligant a contextualitzar de manera precisa el fenomen ____________________ , no només geogràficament , sinó també a nivell del mitjà de creació i transmissió de la música . Tota la música del ____________________ ha estat afectada per l'auge de la música popular .

Així doncs , en comptes de centrar - se estrictament en la ____________________ musical europea del segle XX , la musicologia clàssica s'ha dedicat a l'estudi de la música escrita a partir de la ____________________ musical europea durant aquest segle .
La música del segle ____________________ és en la seva concepció no només diferent , sinó ____________________ oposada als principis en els que es basava la música en els segles anteriors . Aquest canvi va afectar a quasi tots els aspectes en els que treballa el ____________________ : en els elements melòdics i rítmics , les formes musicals i la ____________________ . Però la mutació més radical i més profunda va ser en el camp harmònic , concretament en la ____________________ .

La música al segle XX va ser molt ____________________ i per tant no hi ha cap estil dominant . Tanmateix , una característica destacada de la música clàssica durant aquest període va ser l'increment de l'ús de la ____________________ . A causa d'això , aquest segle ha sigut designat a vegades com el ? període dissonant " , perquè gran part de la seva música va ser una ____________________ , a favor , o en ____________________ , del període de pràctica comuna ( 1600 - ____________________ ) , que va fer èmfasi en la consonància .