New Activity
Play Fill in the Blanks Game
LES PARTS DE LA TERRA
En el nostre planeta hi podem distingir ____________________ parts
____________________ : La ____________________ és la part mineral de la Terra . Consisteix en un conjunt de ____________________ concèntriques que s'estenen des de ____________________ externa fins al ____________________ intern a uns 6740 km de profunditat .
Les capes que constitueixen la terra són :
? ____________________ terrestre
És la capa ____________________ més externa de la ____________________ . Té un gruix variable d'entre ____________________ km en les crestes oceàniques i 70 km per sota els continents .
? ____________________ terrestre
És la capa ____________________ de la ____________________ , ja que s'ubica entre ____________________ i el ____________________ . Representa el 84% del volum de la Terra . Està formada per roques que estan en un estat entre ____________________ i líquid , degut a les elevades ____________________ .
? ____________________ terrestre
És la capa més profunda de la ____________________ . Constitueix el centre de la Terra i té un gruix de 3470 km . Representa el 15% del volum de la Terra .
____________________ : La ____________________ descriu en les Ciències de la Terra el sistema material constituït per l ? ____________________ que es troba sota i sobre la superfície de la Terra .
La ____________________ inclou els oceans , mars , rius , llacs , aigua subterrània , el gel i la neu . La Terra és l ? únic planeta al nostre Sistema ____________________ en el qual està present de manera continuada l ? ____________________ líquida , que cobreix aproximadament dues terceres parts de la superfície terrestre , el que representa el 97% del total d ? aigua del planeta . L ? aigua ____________________ representa el 3% del total i d ? aquesta quantitat aproximadament un 98% està congelada , d ? aquí que tinguem accés únicament a un 0 , 01% , aproximadament , de tota l ? aigua del ____________________ .
____________________ : ____________________ terrestre és la capa fina de ____________________ que envolten el planeta terra i que es manté retinguda gràcies a la força de la gravetat de la Terra . La seva composició única , que inclou compostos com l ? ____________________ i el diòxid de ____________________ que sustenten els processos dels quals depenen totes les formes de ____________________ , distingeix aquesta atmosfera de la d ? altres planetes en el sistema solar .