New Activity
Play Fill in the Blanks Game
In het tropisch klimaat is het er lekker ____________________ , maar er is veel kans op een grote ____________________ . De bomen zijn er heel erg ____________________ , omdat het er zo veel regent ! Het tropisch klimaat ligt dicht bij de ____________________ . Je hebt er geen seizoenen die afwisselen zoals wij dat bij ons kennen . Wel is er een ____________________ en een ____________________ seizoen .
Ze eten vaak ____________________ of ____________________ . Ze gebruiken heel wat ingrediënten uit het regenwoud voor ____________________ of voor ____________________ . De ____________________ ( yuca ) wordt vaak gegeten . Dit is een soort eetbare wortel .
Er is wel een groot probleem . Door de vele neerslag en de slechte bodem zijn de velden niet lang bruikbaar , waardoor de boeren gedwongen worden om nieuwe stukken ____________________ te ontbossen en er ____________________ van te maken . Hierdoor moeten heel wat ____________________ stammen steeds opnieuw op zoek gaan naar een plek om te leven in het regenwoud . Wat zijn inheemse stammen ? Het zijn stammen die in Brazilië leven en die bijna geen ____________________ hebben met de buitenwereld ;