New Activity
Play Fill in the Blanks Game
La ____________________ pot canviar . Per exemple alguns objectes es ____________________ si els estiram ; uns altres ____________________ de grandària si els escalfam ; de vegades en ____________________ dues ____________________ , se'n produeixen de ____________________ . Els ____________________ que experimenta la matèria poden ser de ____________________ tipus ; ____________________ físics o canvis ____________________ .

Els canvis ____________________ no modifiquen la massa ni el tipus de matèria que formen els objectes . Els canvis ____________________ són :
Les ____________________ , que es produeixen quan s'aplica una força als objectes i aquests canvien de forma .
Els canvis ____________________ , que ocorren quan s'escalfen o es refreden suficientment els objectes com per a passar d'un estat a un altre .
Les ____________________ o augments de volum d'un objecte , quan aquest s'esclafa , però no tant com per a canviar d'estat .
Les ____________________ o reduccions de volum d'un objecte , que tenen lloc quan aquest es refreda , però no tant com per a canviar d'estat .

Els canvis ____________________ es produeixen quan dues o més ____________________ entren en contacte i es combinen , de manera que que en resulten altres ____________________ diferents i amb propietats distintes .

Els canvis ____________________ es coneixen amb el nom de reaccions ____________________ . Les substàncies que reaccionen s'anomenen ____________________ i les substàncies noves que es formen s'anomenen ____________________ .
Un exemple de reacció ____________________ és ____________________ , que es produeix per la reacció del ferro en contacte amb l'aire o l'aigua .