New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Een drama dinsdagochtend in Dierenpark Amersfoort . Twee chimpansees zijn daar doodgeschoten nadat ze waren ____________________ uit hun verblijf . Veel mensen vragen zich ____________________ waarom de apen gelijk zijn gedood , en waarom ze niet zijn ____________________ . Volgens het dierenpark was dit de beste en de enige oplossing .

Hoofd dierenverzorging Willem Verdonck is er behoorlijk ____________________ onder . Chimpansees Mike en Karibuna ontsnapten dinsdagochtend door ? een menselijke fout' uit hun ____________________ . Die werden waarschijnlijk niet goed afgesloten .

Toen de verzorgers dat ontdekten , ____________________ er paniek . Er waren bezoekers in het park en ook medewerkers liepen gevaar . ? Chimpansees zijn in potentie zeer gevaarlijke dieren , die echt zwaar lichamelijk letsel kunnen ____________________ of zelfs meer . Ze kunnen zelfs dodelijk gevaar aanbrengen ? , aldus Verdonck . Hij stond maandagochtend oog in oog met chimpansee Mike , nadat hij via de portofoon hoorde dat er apen ____________________ .

Als verantwoordelijk dierenverzorger moest Verdonck in enkele minuten een keuze maken : hoe zorgen we dat hier geen slachtoffers vallen ? ? Alles gaat heel snel en veiligheid voor dier en mens is dan het belangrijkste . ? De situatie was nog moeilijker omdat het om twee mannelijke dieren ging die redelijk zelfverzekerd waren , en niet van ____________________ waren om heel makkelijk weer het verblijf te betreden . Ze zaten hoog in hun adrenaline . ?

Met die gedachte is ____________________ de dieren neer te schieten . ? Helaas hebben we de dieren moeten uitschakelen . Voor de veiligheid was dit de beste en de enige oplossing . Het is verschrikkelijk om zo'n keuze te maken ? , vertelt Verdonck . ? Je kunt niet even ____________________ en een vergadering inlassen . Dit is je grootste nachtmerrie die is uitgekomen . ?

Verdonck is zichtbaar aangeslagen als hij de situatie van maandagochtend bespreekt . ? Het doet mij heel veel . Ik ken die dieren . Als ik zie wat voor sfeer er nu in het park heerst , onder medewerkers , onder mensen , dat is echt pijn en ____________________ . Het ____________________ iedereen heel erg . ?

Een halve dag later staat Verdonck nog steeds helemaal achter zijn beslissing om de dieren dood te schieten . ? Toen we de dieren gelokaliseerd hadden , hebben we natuurlijk gekeken of we de dieren konden verdoven maar die mogelijkheid is er gewoon niet geweest . Een verdovingspijltje zou pas na een kwartier nadat je dat inschiet effect hebben . Die tijd hadden wij niet ? , legt de hoofdverzorger uit . Uit het ____________________ van de dieren bleek dat ze mogelijk een groot gevaar konden vormen voor mensen . ? De vrees is dat die dieren mensen gaan ____________________ , aan gaan vallen en een gevaar gaan vormen . ?

? Er was geen andere mogelijkheid ? , benadrukt Verdonck nog maar eens . ? Ik sta voor het ____________________ dat we hebben genomen . Ondanks dat ik Mike ook al meer dan 23 jaar ken en hem elke dag begroette . ?

Voor de aangeslagen verzorger zal het ook wel even tijd kosten om de situatie te verwerken . ? Voor mezelf kan ik wel zeggen dat Mike hier vijftig jaar een heel mooi leven heeft gehad , met heel veel liefde . En hij heeft zelf niet zoveel ____________________ van het neerschieten . ?