New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Een ____________________ is voor moslims net zoiets als een kerk voor ____________________ . Maar van binnen ziet een moskee er heel anders uit dan een kerk . Er staan geen banken of stoelen want iedereen zit gewoon op de ____________________ . Daarom moet je je ____________________ uitdoen bij de ingang . In een moskee hangen geen schilderijen aan de muur en er staan ook geen beelden .

Een moskee is in de eerste plaats een gelegenheid waar men gezamenlijk ____________________ ____________________ kan verrichten . De Islam vraagt de gelovigen ____________________ per dag te bidden . In de meeste gevallen doet men dit thuis of op het werk . Op vrijdag moet men echter een ____________________ ____________________ in de moskee verrichten .

Moskeeën worden zo gebouwd dat de gelovigen tijdens het bidden hun gezicht naar ____________________ keren . Mekka is de ____________________ ____________________ voor de moslims omdat daar de ____________________ staat , het Heilige huis van God .

Men telt in België ongeveer 110 moskeeën . Behalve het religieuze gebed , worden er ook ____________________ gehouden . Men organiseert er eveneens sociale en ____________________ ____________________ .

In de meeste moskeeën is een ____________________ aanwezig . Dit is de voorganger bij het gebed , de persoon die ____________________ houdt en ____________________ geeft op de vragen . Hij is niet helemaal te vergelijken met een pastoor want hij mag niet in naam van ____________________ vergiffenis schenken .

Moskeeën hebben vaak een ____________________ ( soort toren ) . Van hierboven roept men de gelovigen op tot het gebed .

Iedereen die belangstelling heeft , kan ongeacht zijn geloof de moskee bezoeken .