New Activity
Play Crossword Puzzle
1 Als je je jouw baan verliest. Hoe lang en hoeveel WW je ontvangt hangt af van wat je verdiende en hoe lang je gewerkt hebt.
2 Als je tijdelijk niet werkt door zwangerschap of adoptie
3 Deze wet vervangt de Wet werk en bijstand (Wwb), de Wet sociale werkvoorziening (WSW) en een groot deel van de Wet werk en arbeidsondersteuning jong gehandicapten (Wajong)
4 Als je door ziekte niet kunt werken en je werkgever je loon niet hoeft door te betalen doordat je een uitzendkracht bent of een WW-uitkering hebt.
5 Als je jong bent en arbeidsongeschikt door bijvoorbeeld ziekte of handicap
6 Wet Inkomensvoorziening Oudere en gedeeltelijk Arbeidsongeschikte Werknemers, bedoeld voor werknemers die voor 1965 geboren zijn, werkloos zijn en gedeeltelijk arbeidsongeschikt.
7 Wet Inkomensvoorziening Oudere en gedeeltelijk Arbeidsongeschikte gewezen Zelfstandigen, bedoeld voor zelfstandigen van 55 jaar en ouder die te weinig inkomen halen uit hun bedrijf
8 Je krijgt deze uitkering (afkorting) als je de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt.
9 Als je ziektekosten hebt waarvoor je je niet particulier hebt kunnen verzekeren, zoals een opname in een verpleeghuis, dan maak je gebruik van deze wet (afkorting)
10 Als je een kind hebt dan heb je recht op een vergoeding voor de kosten via deze wet (afkorting)
11 Als je in loondienst werkt en langer dan twee jaar ziek bent, heb je recht op een .......-uitkering. Je hebt hier recht op als je minimaal 35 % arbeidsongeschikt bent
12 Als de kostwinner van jouw gezin overlijdt dan heb je als nabestaande recht op een uitkering via deze wet (afkorting)
13 Toeslagenwet, vult het inkomen aan van mensen met een uitkering tot sociaal minimum
10
2
3
8
6
11
12
9
4
13
7
1
5