New Activity
Play Fill in the Blanks Game
De betaalkaart

Een ____________________ of bankkaart is een betaalkaart . Het is , net zoals cash , een betaalmiddel . In plaats van te betalen met munten en biljetten , gebruik je jouw debetkaart of ____________________ . Je betaalt via de betaalterminal . Naast betalen voor goederen en diensten , kan je met een betaalkaart ook geld afhalen aan een ____________________ .

Om te betalen met een debetkaart of geld te kunnen afhalen , open je een ____________________ bij een financiële instelling ( bank ) . Het geld gaat dan onmiddellijk van jouw rekening . Je moet wel eerst jouw ____________________ intoetsen . Tegenwoordig kan je ook ____________________ betalen . Je hoeft dan je pincode niet meer in te voeren .

Het voordeel voor de ____________________ ( consument ) is dat je geen geld meer op zak hoeft te hebben . Betalen met een betaalkaart is veilig door de pincode . Het geld gaat onmiddellijk van je rekening en je hebt een goed overzicht .

Voor de ____________________ ( winkelier ) zijn er ook voordelen : geen wisselgeld meer , veiliger want er is minder cash in huis , duidelijk overzicht van de inkomsten , . . .

Toch zijn er ook ____________________ . Bij verlies van de betaalkaart , kan er misbruik gemaakt worden . De verkoper dient ook een betaalterminal te huren , wat een extra kost met zich meebrengt . Er zijn ook transactiekosten aan verbonden . Het betaalsysteem ( bv Maestro ) wil ook een vergoeding voor hun geleverde diensten .