New Activity
Play Matching Pairs

Trust o concentració vertical

Clúster

Participació

Hòldings

Joint-ventures

Unió Temporal d'empreses (UTE)

Fusió per absorció

Fusió pura

Càrtel o concentració horitzontal

Cooperació

Forma d'organització d'empreses segons la qual una companyia matriu aconsegueix les accions i les participacions d'altres empreses que controla. Sols tenen un ordre direcetiu.

Concentració geogràfica d'empreses, institucions, universitats que comparteixen interès per un sector econòmic concret. És un grup d'empreses del mateix negoci que tenen reptes estratègics similars.

És una associació de dues empreses o més que s'uneixen de manera temporal per fer una obra o prestar un servei mentre aquest dura. Es tracta normalment, de projectes de gran envergadura.

Quan en una empresa compra una part del capital social d'una altra amb la intenció de dominar-la, sigui de manera total o parcial i amb la particularitat que cap empresa perdi la forma jurídica.

Unió entre diverses societats per crear-ne una de nova. L'empresa que sorgeix com a fruit de la negociació de les altres assumeix els drets i les obligacions de les empreses que es dissolen ( sense liquidar-se) i formen un patrimoni únic.

Es basa en relacions especials entre empreses independents que , mitjançant acords col.laboren compartint recursos i informacions per aconseguir objectius comuns, minimitzant despeses i riscos.

És un conjunt d'empreses que formen part de diferents fases del procés de producció i que intenten reduir despeses i dominar el mercat.

Acords entre dues o més empreses que aporten capital o alun altre actiu. Generalment es realitzen entre empreses de diferents països, quan una d'elles vol operar en un país sobre el qual no té gaire informació. L'empresa estrangera aporta capital i tecnologia, mentre que el soci local aporta bàsicament coneixements sobre el mercat local i com accedir-hi.

Consisteix en un grup d'empreses del mateix sector productiu que dominen pràcticament el mercat i es posen d'acord en els preus i en les estratègies de venda.

Una empresa n'adquireix ( absorbeix) una altra o altres, per la qual cosa aquestes últimes s'extingeixen, de forma que el patrimoni és assumit per la primera.