New Activity
Play Fill in the Blanks Game
De rol van een computer is het verwerken van ____________________ . Het ____________________ wordt ook wel het IVU - ____________________ genoemd . We kunnen dit opsplitsen in verschillende delen .

____________________

Hier worden de gegevens ingevoerd in de computer . Dit kan in de vorm van tekst , audio , of een beweging . Om deze gegevens in te voeren heb je ____________________ apparatuur nodig . Een ____________________ op te typen en een muis om je ____________________ te bewegen zijn 2 noodzakelijke apparaten die nodig zijn om een computer te kunnen gebruiken .
Er bestaan nog meer ____________________ zoals een microfoon om ____________________ op te nemen of een ____________________ om documenten te scannen .

____________________

Dit is de centrale stap van heel het ____________________ . Hier worden de gegevens omgezet naar informatie . De hoofdrolspeler hierin is de processor , één van de belangrijkste delen van het ____________________ . Van hieruit worden de gegevens opgeslagen of ____________________ naar een uitvoerapparaat .

UITVOER

In deze stap komt de ____________________ aan en wordt deze omgezet naar een vorm die wij als mens kunnen waarnemen . Een ____________________ zet informatie om in tekst of beeld , luidsprekers gebruiken ____________________ als uitvoer en een printer kan een document afprinten .

____________________

Hier worden gegevens bewaard op verschillende ____________________ . Deze media kunnen in je computer zitten , zoals de harde schijf . Er zijn ook opslagmedia die je handig kan meepakken zoals een CD - rom of een ____________________ stick .