New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Wat is een ____________________ ?

Een betaalkaart is een handig betaalmiddel . Daarmee kun je 24 uur per dag , 7 dagen per week betalingen uitvoeren en geld afhalen . Geld afhalen gebeurt uiteraard door middel van een geldautomaat . Met internetbankieren is het mogelijk om vanuit huis transacties uit te voeren en de zichtrekening en spaarrekening te beheren . Een betaalkaart heeft een specifiek betaalsysteem . Dit kan Maestro , Visa , Mastercard of American Express zijn .

Debetkaart en kredietkaart

Er zijn twee soorten betaalkaarten : een ____________________ en een ____________________ . Wanneer een transactie met een debetkaart wordt uitgevoerd , wordt het geld ____________________ van de bankrekening afgetrokken . De rekening wordt dus gedebiteerd . Wanneer een betaling of geldafhaling met een kredietkaart gebeurt , wordt het bedrag niet direct van de rekening afgetrokken . Dit is het grootste verschil tussen de twee soorten betaalkaarten .

Debetkaart

Een debetkaart gaat veelal via een zicht - of spaarrekening ( kan ook allebei ) . Op de betaalkaart , door uitgevende bank geleverd , staat welk betaalsysteem de kaart ondersteunt . Met een debetkaart is het mogelijk om betalingen in winkels te verrichten . Ook kun je je bankrekening beheren , ____________________ opvragen en geld op de rekening zetten . Met internetbankieren is het mogelijk om alle bovengenoemde acties thuis of onderweg via mobiel bankieren uit te voeren . Geld afhalen en cash geld op de rekening zetten is niet mogelijk met een bankkaart . Daarvoor is het gebruik van een geldautomaat vereist .

____________________ debetkaart

24 / 24 en 7 / 7 toegang tot de debetkaart om geld af te halen of geld op de rekening te zetten .
Debetkaart biedt toegang tot internetbankieren
Het is mogelijk om veilig en snel betalingen uit te voeren
Een debetkaart is gemakkelijk in gebruik

____________________ debetkaart

Er zijn kosten verbonden aan het beheren van de rekening en aan het uitvoeren van betalingen
Sommige winkels hebben geen Bancontact betaalsysteem ( in België ) , daarom is het handig om altijd cash geld bij te hebben

Maestro

Een goed voorbeeld van een debetkaart is de Maestrokaart . Een Maestro kaart is duidelijk te herkennen aan het logo . Met deze bankkaart is het mogelijk om zowel in eigen land als in heel Europa elektronisch te betalen en geld af te halen . De debetkaart van Maestro kan niet gebruikt worden buiten de Europese Unie . In België staan de betaalsystemen Bancontact / Mister Cash , Maestro en Proton op één kaart . In België kan men in winkels met Bancontact betalen en in het ____________________ schakelt de kaart automatisch over op het Maestro betaalsysteem .

Kredietkaart

Wanneer een betaling of geldafhaling met een kredietkaart gebeurt , wordt het geld niet onmiddellijk van de rekening afgetrokken . Dit gebeurt meestal op een vaste dag van de maand . Met een kredietkaart is het mogelijk overal ter wereld betalingen uit te voeren . Geld afhalen bij een geldautomaat is ook mogelijk , maar dat brengt ____________________ met zich mee . Twee bekendste ____________________ bij een kredietkaart zijn de Visa en Mastercard .

Visa en Mastercard

Zowel Visa als Mastercard zijn ____________________ . Het zijn wel twee verschillende merken . Beide kredietkaarten verschillen niet veel van elkaar , ze bieden namelijk dezelfde betaalmogelijkheden . Verschillen ontstaan doordat elke bank zijn eigen voordelen en opties biedt bij de kredietkaart . Zo kan het zijn dat de jaarlijkse kosten per kaartsoort verschillen . Dit komt omdat de financiële instelling daarvoor kiest en niet Visa of Mastercard . Beide kaartmerken vormen een universeel betaalmiddel .

Voordelen kredietkaart

Een kredietkaart is makkelijk in gebruik
Met een kredietkaart is het mogelijk om in elk land van de wereld betalingen uit te voeren
Een kredietkaart is 24 / 24 en 7 / 7 bereikbaar voor ____________________ ( kost geld )
Met een kredietkaart is het mogelijk om snel en veilig betalingen uit te voeren
Nadelen kredietkaart
Een kredietkaart aanschaffen , kost geld
Geen toegang tot overzicht uitgaven
Elke ____________________ brengt kosten met zich me e