New Activity
Play Crossword Puzzle
1 Aplicació de la ciència i la tecnologia als organismes vius, així com a parts, productes i models d’aquests, amb l’objectiu d’alterar materials vius o inerts per a la producció de coneixement, béns i serveis.
2 Bo per a la febre.
3 Substància química creada com a producte derivat de bacteris o fongs i utilitzada per al tractament de les infeccions bacterianes. Es poden produir de manera natural, mitjançant microorganismes o de manera sintètica.
4 Document que acompanya el medicament amb la intenció d\'informar sobre els diversos aspectes del producte.
5 Un document necessari per a poder vendre un medicament.
6 Especialitat farmacèutica amb la mateixa formulació i composició química qualitativa i quantitativa en els principis actius que l’especialitat de referència.
7 En assajos clínics, substància inert d’aspecte idèntic a la substància estudiada, també coneguda com a píndola de sucre.
8 Agent causant de malaltia, normalment un microorganisme infecciós, com ara els bacteris, els virus o els fongs.
9 Bacteri de forma allargada.
10 Quantitat pautada en el temps de medicament que hauria de prendre un pacient.
11 Qualsevol substància capaç de provocar un efecte letal o immobilitzador sobre altres esppecies diferents a les productores d\'aquesta substància.
12 Es diu d\'un medicament o fàrmac no desenvolupat per la indústria farmacèutica per raons econòmiques, però que responen a una necessitat de salut pública.
13 Ofereix als Estats membres i a les institucions de la Unió Europea (UE) l’assessorament científic sobre qualsevol qüestió relacionada amb l’avaluació de la qualitat, la innocuïtat i l’eficàcia dels productes medicinals per a ús humà o veterinari, d’acord amb les provisions de la legislació de la UE.
2
9
8
3
5
10
6
4
13
1
7
12
11