New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Olímpia , situada a la regió grega ____________________ , era un santuari consagrat a ____________________ . Era un complex alhora religiós , cívic i esportiu , amb diversos ____________________ , un ____________________ ( per a les competicions ) i un ____________________ ( per a curses de cavalls ) .
Segons els Jocs a Olímpia van ser establerts per l'heroi grec ____________________ . La tradició afirma que es van començar a celebrar de manera fixa el ____________________ a . C . Un cop cada ____________________ anys es declarava una treva sagrada perquè les ciutats gregues deixessin de lluitar uns mesos si estaven en guerra i permetessin als seus atletes participar als jocs d'Olímpia , al mes d'agost . Els ____________________ participants havien de ser homes , grecs , de condició lliure , i no culpables de cap crim .
L'entrada al recinte sagrat estava terminantment prohibida a les ____________________ .
Els Jocs s'inaguraven amb el ____________________ d'atletes i jutges de respectar les regles de les competicions i tot el primer dia estava dedicat a ____________________ religiosos i actes culturals . Durant els ____________________ dies següents se celebraven totes les proves esportives i els Jocs es cloïen amb la ____________________ dels vencedors al temple de Zeus .
Finalment l'emperador cristià Teodosi els va prohibir el ____________________ d . C . per considerar - los un espectacle pagà .