New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Abans ____________________ un jardí , és important fer un bon ____________________ en el que s'hagi contemplat tots els condicionants que presenta aquell espai , el tipus de jardí de què es tracta , els ____________________ que tindrà i el que desitjaria tenir el client .

Anem pas a pas .

El primer que cal fer és mirar quins són els condicionants :

- Com és el terreny que tenim ( és pla , en pendent , sòl ____________________ . . . )
- Quins són els accessos al jardí ( condicionarà que després hi puguin entrar o no màquines grans per poder fer el jardí i posteriorment poder esporgar , ____________________ , etc . )
- Mirar quina és l'orientació . És diferent el que es pot plantar en un jardí ombrívol que en un que està molt ____________________ al sol .
- Quina és la disponibilitat d'aigua . Definirà el tipus de jardí i d'espècies que hi posarem .
- Les vistes . Cal observar si al pensar el disseny hem de ____________________ vistes boniques que es veuen des del jardí o bé si cal tapar alguna cosa que no volem veure .
- La disponibilitat econòmica . Al final , serà el condicionant més important , que ens ____________________ a l'hora de decidir quin disseny fem al jardí .

En segon lloc , un cop vistos els condicionants que tenim , valorarem quin tipus de jardí tenim .

A l'hora de dissenyar , no farem el mateix tractament a un jardí petit d'un casa adosada , que a un parc ____________________ . Cada espai , segons les seves dimensions i els usos per als quals ha de ser utilitzat , es crearà un tipus o altre de disseny .

Quan parlem d'usos , ens referim a si aquell espai s'utilizarà per a que juguin nens o bé serà una zona de repòs o hi haurà animals , etc . Segons quin siguin els usuaris d'aquell jardí , es pensarà el disseny d'una forma o altra ( espais oberts , zones amb molts arbres , ____________________ de jocs . . . ) .

Finalment , cal saber què vol el client al jardí . Ens podem trobar que potser vol un arbre concret o només gespa , potser vol un jardí sec per no gastar ____________________ o bé un jardí amb planta que vagi donant color tot ____________________ .
Totes aquestes coses que comentem , seran les que caldrà tenir en compte a l'hora de dissenyar el jardí . Ens definiran quins espais s'hi crearan i quins materials i plantes seran les més ____________________ de posar .