Icon New game New game

Van de oscillator naar de beat

Fill in the Blanks

Herhalingsoefening

Download the paper version to play

Recommended age: 17 years old
0 times made

Created by

Belgium

Top 10 results

There are still no results for this game. Be the first to stay in the ranking! to identify yourself.
Make your own free game from our game creator
Compete against your friends to see who gets the best score in this game

Top Games

  1. time
    score
  1. time
    score
time
score
time
score
 
game-icon

Fill in the Blanks

Van de oscillator naar de beatOnline version

Herhalingsoefening

by Steyaert Tim
1

intelligentie live radio artificiële avant synthesizers magnetische lettrisme sampling gardemuziek telefoonkabelnetwerk bandopnemer concrète verspreiden oscillator film computer geluiden en IPEM musique alledaagse televisie telharmonium audiostreaming

Het was het eerste muziekinstrument dat gemaakt werd om muziek te over een grote afstand , naar verschillende plaatsen . De uitvinder maakte daarvoor gebruik van het pas aangelegde . Je kunt dit beschouwen als de voorloper van - .
In 1935 ontwikkelde AEG de . De Franse componist Pierre Schaeffer ging er mee experimenteren , hij nam er allerlei mee op en monteerde die tot een muzikale collage . Hij noemde het . Voor het benoemen van de techniek van het knippen , plakken en bewerken van geluidsfragmenten bestaat de Engelse term .
De , een schakeling die radiogolven genereert , brengt ook een toon voort . Dat inspireerde de instrumentenbouwers van de eerste .
In het , een onderzoeksstudio van de Gentse universiteit , ging Louis De Meester op dezelfde manier als zijn collega Schaeffer experimenteren met de eerste bandopnemers en synthesizers . Zo verklankte hij een gedicht van Isou , een aanhanger van het : kunststroming in de literatuur waarbij de klank van de woorden primeerde op de betekenis ervan . Zijn elektronische muziekcomposities waren vooruitstrevend en worden vandaag nog steeds beschouwd als toonvoorbeelden van de - van de jaren '50 .
Dankzij , bereikten de eerste elektronische muziekcomposities ook het grote kijk - en luisterpubliek in de huiskamers en in de cinemazalen .
Daarna doken de elektronische geluiden uit synthesizers in zowat alle muziekstijlen op , van jazz tot rock , van blues tot hip hop .
Dankzij de werd muziek opnemen en bewerken nog gemakkelijker .
Vandaag zijn computers zo slim , dat zelf muziek kunnen componeren via .

educaplay suscripción