New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Primitivament , l'habitatge romà era una casa ____________________ amb sostre de ____________________ anomenada " ____________________ " . Aquest habitatge va ser substituït pel model ____________________ , qui vivien en cabanes de planta ____________________ amb una ____________________ en la teulada per deixar passar la llum , el fum i recollir aigua .
Les cases pensades per una sola família i , normalment , d'una sola planta eren les ____________________ . En aquestes distingim dos grans ____________________ al voltant dels quals s'organitza la casa . En primer lloc , tenim ____________________ , un ____________________ central amb un dipòsit d'aigua al centre , anomenat ____________________ , cobert per un sostre amb una obertura quadrangular , anomenat ____________________ . El segon gran espai era el ____________________ , un ____________________ rodejat de columnes i adornat amb plantes i estàtues . Al seu voltant s'estructuraven les habitacions millor il·luminades de la casa .
Però , la majoria d'habitants a Roma vivia en blocs de cases o ____________________ . Podien mesurar fins a 20 metres d'altura i tenir fins a ____________________ o ____________________ plantes . No tenien ____________________ ni ____________________ i les diferents estances es feien servir segons les necessitats de la família . Els ____________________ eren barats i de fusta .
La ____________________ era una casa situada al ____________________ , fora de la ciutat . Hi havia dues parts diferenciades : la villa ____________________ , destinada als treballadors i animals ; i la villa ____________________ , la residència del senyor i de la seva famíllia . Era semblant a la domus urbana , però amb més jardins i espais .