Matching Pairs સત્સંગ દીક્ષા શ્લોક ક્વિઝ -1 થી 10Online version ચાલો આજે જાણીએ કે એ શ્લોકમાંથી આપને કેટલું યાદ રહ્યું? by Know My Guru 1 आनन्दं / આનન્દં / ānandam 2 साक्षाद् / સાક્ષાદ્ / sākṣhād 3 स्वामिनारायणः / સ્વામિનારાયણઃ / Swāminārāyaṇah 4 सर्वेभ्यः परमां / સર્વેભ્યઃ પરમાં / Sarvebhyah paramām साक्षाद् / સાક્ષાદ્ / sākṣhād अक्षरपुरुषोत्तमः / અક્ષરપુરુષોત્તમઃ / Akṣhara-Puruṣhottamah । शान्तिम् / શાન્તિમ્ / shāntim सुखमर्पयेत् / સુખમર્પયેત્ / sukham arpayet ॥1॥ 1 दुर्लभो / દુર્લભો / Durlabho 2 मुक्तेर्न /મુક્તેર્ન mukter 3 वारंवारं / વારંવારં / vāram-vāram 4 देहोऽयं / દેહોઽયં / Deho’yam न लभ्यते / ન લભ્યતે/ na labhyate भोगमात्रसाधनम् / ભોગમાત્રસાધનમ્ / bhoga-mātra-sādhanam साधनं / સાધનં / sādhanam नश्वरश्चाऽयं / નશ્વરશ્ચાઽયં / nashvarash-chā’yam 1 नैव स परमं / નૈવ સ પરમં / Naiva sa paramam 2 लौकिको / લૌકિકો / Laukiko 3 अस्य / અસ્ય/ asya लक्ष्यम् / લક્ષ્યમ્ / lakṣhyam व्यवहारस्तु / વ્યવહારસ્તુ / vyavahāras-tu मनुष्यजन्मनः/ મનુષ્યજન્મનઃ / manuṣhya-janmanaha 1 नाशाय / નાશાય / Nāshāya 2 अस्य देहस्य / અસ્ય દેહસ્ય / asya dehasya 3 कर्तुं भगवतो / કર્તું ભગવતો / Kartum Bhagavato भक्तिम् / ભક્તિમ્ / bhaktim लम्भनम् / લમ્ભનમ્/ lambhanam सर्वदोषाणां ब्रह्मस्थितेरवाप्तये / સર્વદોષાણાં બ્રહ્મસ્થિતેરવાપ્તયે / sarva-doṣhāṇām brahma-sthiter avāptaye 1 सर्वमिदं हि सत्सङ्गाल्लभ्यते / સર્વમિદં હિ સત્સઙ્ગાલ્લભ્યતે / Sarvam idam hi satsangāl-labhyate 2 करणीयो / કરણીયો / karaṇīyo 3 अतः सदैव / અતઃ સદૈવ / Atah sadaiva मुमुक्षुभिः / મુમુક્ષુભિઃ / mumukṣhubhihi सत्सङ्गः / સત્સઙ્ગઃ / satsangah निश्चितं जनैः / નિશ્ચિતં જનૈઃ / nishchitam janaihi 1 दिव्योऽयं / દિવ્યોઽયં / divyo’yam 2 स्वामिनारायणेनेह / સ્વામિનારાયણેનેહ / Swāminārāyaṇeneha 3 सत्सङ्गः / સત્સઙ્ગઃ / Satsangah परब्रह्मणा / પરબ્રહ્મણા / parabrahmaṇā साक्षादेवाऽवतीर्य च / સાક્ષાદેવાઽવતીર્ય ચ / sākṣhād evā’vatīrya cha स्थापितस्तस्माद् / સ્થાપિતસ્તસ્માદ્ / sthāpitas-tasmād 1 शास्त्रं सत्सङ्गदीक्षेति / શાસ્ત્રં સત્સઙ્ગદીક્ષેતિ / Shāstram Satsanga-Dīkṣheti 2 सत्सङ्गस्याऽस्य / સત્સઙ્ગસ્યાઽસ્ય / Satsangasyā’sya 3 मुमुक्षूणां / મુમુક્ષૂણાં / mumukṣhūṇām विज्ञानं / વિજ્ઞાનં / vignānam भवेदिति / ભવેદિતિ / bhaved iti शुभाऽऽशयाद् विरच्यते / શુભાઽઽશયાદ્ વિરચ્યતે / shubhā’shayād virachyate 1 सत्यस्य स्वात्मनः / સત્યસ્ય સ્વાત્મનઃ / Satyasya svātmanah 2 सत्यस्य च गुरोः सङ्गः / સત્યસ્ય ચ ગુરોઃ / Satyasya cha guroh sangah सत्यस्य परमात्मनः / સત્યસ્ય પરમાત્મનઃ / satyasya Paramātmanah सच्छास्त्राणां तथैव च / સચ્છાસ્ત્રાણાં તથૈવ ચ/ sach-chhāstrāṇām tathaiva cha 1 सत्सङ्गं / સત્સઙ્ગં / satsangam 2 विज्ञातव्यमिदं / વિજ્ઞાતવ્યમિદં / Vignātavyam idam 3 सत्सङ्गस्य / સત્સઙ્ગસ્ય / satsangasya 4 कुर्वन्नेवंविधं / કુર્વન્નેવંવિધં / Kurvan-nevam vidham दिव्यं / દિવ્યં / divyam हि लक्षणम् / હિ લક્ષણમ્ / hi lakṣhaṇam सत्यं / સત્યં / satyam स्यात् सुखी जनः / સ્યાત્ સુખી જનઃ / syāt sukhī janaha 1 निष्ठा / નિષ્ઠા/ niṣhṭhā vratam 2 दीक्षेति दृढसङ्कल्पः / દીક્ષેતિ દૃઢસઙ્કલ્પઃ / Dīkṣheti dṛuḍha-sankalpah 3 सम्यक् / સમ્યક્ / Samyak समर्पणं प्रीत्या / સમર્પણં પ્રીત્યા / samarpaṇam prītyā व्रतं दृढाश्रयः / વ્રતં દૃઢાશ્રયઃ/ vratam dṛuḍhāshrayaha सश्रद्धं निश्चयोऽचलः / સશ્રદ્ધં નિશ્ચયોઽચલઃ /sa-shraddham nishchayo’chalaha