New game
Download
Get Academic Plan
Share game
Integrate it into your platform

You can integrate the game into an LMS compatible with LTI 1.1 or LTI 1.3 such as Canvas, Moodle, or Blackboard. This way, the scores will be automatically saved into the platform’s gradebook.
Download
You have exceeded the maximum number of games you can integrate into Google Classroom with your current Plan.

To integrate as many games as you want in Google Classroom, you need an Academic Plan or a Commercial Plan.

You have exceeded the maximum number of games you can integrate into Microsoft Teams with your current Plan.

To integrate as many games as you want in Microsoft Teams, you need an Academic Plan or a Commercial Plan.

Downloading games is an exclusive feature for users with an Academic Plan or a Commercial Plan.

Get your Academic Plan or your Commercial Plan now and start integrating your games into your LMS, website or blog.

If you wish, you can download a demo game here and test its integration:

💻 Computer Components

Froggy Jumps

Played 4 %Accuracy 85 Average time 02:13

About this activity

Basic computer hardware

Created by

Egypt

Download the paper version to play

Make your own free game from our game creator
Compete against your friends to see who gets the best score in this game

Top Games

%
Anonymous
Anonymous
%
%
%
You have exceeded the maximum number of games you can print with your current Plan.

To print as many games as you want, you need an Academic Plan or a Commercial Plan.

Print your game
💻 Computer Components
 

Froggy Jumps

💻 Computer ComponentsOnline version

Basic computer hardware

by mis Radwa AShraf
1

Question 1 Which device is used to type letters and numbers? A) Monitor B) Keyboard C) Speaker D) Printer Answer: B) Keyboard

2

Question 2 Which device displays pictures and videos? A) Monitor B) Microphone C) Mouse D) Camera Answer: A) Monitor

3

Question 3 Which device is used to move the pointer on the screen? A) Keyboard B) Mouse C) Printer D) Speaker Answer: B) Mouse

4

Question 4 Which device is used to record sound? A) Camera B) Monitor C) Microphone D) Mouse Answer: C) Microphone

5

Question 5 Which device is used to print documents on paper? A) Speaker B) Printer C) Monitor D) Keyboard Answer: B) Printer

6

Question 6 Which device is used to take pictures and videos? A) Camera B) Monitor C) Microphone D) Speaker Answer: A) Camera

7

Question 7 Which one is an input device? A) Monitor B) Printer C) Keyboard D) Speaker Answer: C) Keyboard

8

Question 8 Which one is an output device? A) Mouse B) Camera C) Monitor D) Microphone Answer: C) Monitor

9

Question 9 Which device is used to hear sound from the computer? A) Speaker B) Keyboard C) Mouse D) Camera Answer: A) Speaker

10

Question 10 Which part is known as the "brain of the computer"? A) Mouse B) Monitor C) CPU D) Printer Answer: C) CPU

Are you sure you want to leave the page?

If you leave, you will lose the game in progress.